Printer Friendly Version Održan "Poslovni dan dijaspore opštine Kladovo" i "Poslovni dan dijaspore opštine Negotin" u Beču @ 1 October 2022 02:39 PM

1.10.2022.

Ambasador Nebojša Rodić bio je domaćin skupa "Poslovni dan dijaspore opštine Kladovo" i "Poslovni dan dijaspore opštine Negotin", u organizaciji Međunarodnog centra za razvoj migracionih politika (ICMPD) i projekta Link Up! Serbia II i saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije i Ambasadom Republike Srbije u Austriji.

Cilj ovog dorađaja je podsticanje dijaloga i konkretne saradnje između članova srpske poslovne dijaspore u Austriji zainteresovanih da investiraju u rodni kraj i predstavnika lokalne samouprave opštine Kladovo i opštine Negotin i drugih relevantnih partnera na regionalnom i nacionalnom nivou. Investitori iz redova srpske dijaspore su imali priliku da predstave svoje investicione projekte i inicijative i da zajedno sa predstavnicima opštine Kladovo i opštine Negotin dogovore saradnju i utvrde zajedničke korake koji će olakšati njihovu realizaciju. Pored toga predstavljene su investicione prilike razvijene zajedno sa lokalnim samoupravama i Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije (RARIS) u okviru projekta Link Up! Serbia II.


Ovaj događaj je okupio predstavnike Ministarstva spoljnih poslova (Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu) i Ambasade Republike Srbije u Austriji, Privredne komore Srbije, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS), opštine Kladovo i opštine Negotin i preduzetnika iz dijaspore u Austriji koji žele da investiraju u rodnom kraju.